logo_nrr PBLS staat voor Pediatric Basis Life Support (reanimatie van kinderen). Iedereen die een gewone reanimatie cursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen.

Mensen die echter veel met kinderen actief zijn (ouders, crècheleidsters), die een grotere kans hebben met een kind in nood geconfronteerd te worden (brandweer, politie) of die daar interesse in hebben, kunnen een speciale reanimatie cursus, specifiek gericht op kinderen, volgen.

“Een ongeluk zit in een klein hoekje” Een uitspraak die zeker opgaat voor baby’s en kinderen. Zij overkomen vaak iets in een onbewaakt ogenblik. Ieder jaar raken helaas een groot aantal kinderen betrokken bij ongevallen. Weet u als ouder of professional wat u bijv. moet doen als een kind op het hoofd valt, zich verslikt in een speeltje of voedsel? In veel gevallen kan door deskundig ingrijpen met eenvoudige handelingen verslechtering van de situatie worden voorkomen!

In deze cursus leert u omgaan met het feit dat een kind fysiek kleiner is. Tevens leert u dat een kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.